Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen Luchtmacht opgeleid door SEH Amphia

Het Amphia Ziekenhuis en de Koninklijke Luchtmacht hebben gisteren een overeenkomst getekend. Hierin is opgenomen dat het Amphia Ziekenhuis de opleiding tot SEH verpleegkundigen verzorgt van Algemeen Militair Verpleegkundigen van de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast kunnen militair verpleegkundigen hun vaardigheden trainen bij Amphia.
Verpleegkundigen Luchtmacht opgeleid door SEH Amphia

Olof Suttorp, voorzitter raad van bestuur Amphia Ziekenhuis: “Wij zijn trots dat wij nu een officiële praktijkleerplaats voor militair verpleegkundigen zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een structurele samenwerking wordt waarin beide partijen veel van elkaar kunnen leren. Militair verpleegkundigen kunnen hun SEH-opleiding vervolgen, krijgen specialistische training en blijven praktijksituaties zien. Onze SEH-verpleegkundigen krijgen te maken met nieuwe collega’s met een gedegen opleiding en veel ervaring in spoedsituaties en veiligheidsmanagement.”

Opleidingen

Luitenant-kolonel Inge Tofield- van der Ende, hoofd van het gezondheidscentrum van vliegbasis Gilze-Rijen: “Per jaar volgen vier militair verpleegkundigen de opleiding tot SEH verpleegkundige. De eerste verpleegkundigen zijn al van start gegaan. Daarnaast zullen 10 tot 12 verpleegkundigen bij de Spoedeisende Hulp van het Amphia Ziekenhuis hun vaardigheden trainen. Een goed georganiseerde omgeving waar onze medewerkers veel leren. Deze ervaring hebben zij nodig om in spoedsituaties snel en goed te kunnen handelen.” Naast de praktijkopleiding voor de SEH in het Amphia Ziekenhuis volgen de defensiemedewerkers hun theorieopleiding aan het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ©Amphia Ziekenhuis)

Lees meer:

Amphia garandeert: geen gedwongen ontslagen

‘Ziekenhuizen kunnen leren van militair besturingsmodel’

‘Kwaliteitseisen SEH’s moeten scherper’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.