Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht aanbieders bodyscans

DEN HAAG - De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het toezicht verscherpt op bedrijven die een totaal lichaamsonderzoek of bodyscan aanbieden. Gekeken wordt of zij onderzoeken aanbieden waarvoor een vergunning nodig is.

Dat schrijft minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) in antwoord op vragen van het CDA. De antwoorden zijn vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Wet op het bevolkingsonderzoek

Het CDA stelde dat veel van die aangeboden onderzoeken onderdelen bevatten waarvoor men formeel een vergunning nodig heeft op basis van de Wet op het bevolkingsonderzoek.

Vergunningen

De christendemocraten vroegen de minister of er dergelijke vergunningen zijn verstrekt. Volgens Hoogervorst is dat niet het geval. Hij waarschuwt ook dat elk bedrijf dat een gezondheidsonderzoek aanbiedt dat in strijd met de wet is, een bezoek van de inspectie kan verwachten. De inspectie werkt continu aan een inventarisatie van bedrijven die adverteren met totale gezondheidsonderzoeken. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.