Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht Beweging 3.0 opgeheven

Redacteur Zorgvisie
Zorgorganisatie Beweging 3.0 staat niet langer onder verscherpt toezicht. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bekendgemaakt. De organisatie heeft de kwaliteit van zorg voldoende verbeterd, vindt de IGZ.
Ouderen400.jpg

Beweging 3.0 was een van de vijf verpleeghuizen op de vernieuwde zwarte lijst die de IGZ eind oktober 2016 uitbracht. Er was sprake van kwaliteitsproblemen en daarnaast kampte de zorgaanbieder met financiële problemen. Op 13 oktober vorig jaar werd Beweging 3.0 voor acht maanden onder verscherpt toezicht gesteld voor de intramurale ouderenzorg. In die tijd heeft de IGZ meerdere bezoeken gebracht aan de zorgorganisatie, om te beoordelen of de kwaliteit werd verbeterd. Daarbij werd vooral gelet op persoonsgerichte zorg, de deskundigheid van medewerkers en het sturen op kwaliteit en veiligheid, staat in het rapport van de IGZ te lezen.

Verbeteringen Beweging 3.0
Inmiddels voldoet Beweging 3.0 op al die punten aan de eisen van de inspectie en zorgde de organisatie bovendien voor voldoende randvoorwaarden. ‘Medewerkers worden na het stopzetten van de zelfsturing en het (deels) opnieuw aanstellen van management nu voldoende ondersteund om de kwaliteit van zorg waar nodig nog verder te verbeteren’, schrijft de IGZ. ‘Cliënten en cliëntvertegenwoordigers worden waar mogelijk betrokken bij de kwaliteitsverbetering en zijn over het algemeen tevreden over de geboden kwaliteit van zorg. De huidige raad van bestuur van Beweging 3.0 maakte een plan van aanpak en een herstelplan. De raad van bestuur stuurde op basis van deze plannen op de kwaliteit van veilige en goede zorg.’

Dossier ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.