Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verscherpt toezicht Charim Thuiszorg opgeheven

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Charim Thuiszorg in Veenendaal opgeheven. Charim heeft de verbeteringen op het gebied van medicatieveiligheid die de IGZ had geëist binnen de toegezegde tijd gerealiseerd.
Verscherpt toezicht Charim Thuiszorg opgeheven

De IGZ stelde op 2 mei 2012 Charim Thuiszorg onder verscherpt toezicht omdat er structurele tekortkomingen waren in de medicatieveiligheid. Sinds het instellen van het verscherpt toezicht heeft de inspectie de vorderingen van Charim Thuiszorg nauwlettend gevolgd. Op 28 september bracht de IGZ een vervolgbezoek om de verbeteringen te toetsen. Charim bleek hard te hebben gewerkt aan de verbetering van de farmaceutische zorg. Zo zijn de medicatieoverzichtlijsten compleet en actueel, wordt medicatie niet gewijzigd zonder een door een arts geautoriseerde medicatieopdracht en vindt er dubbele controle plaats bij de toediening van medicatie. De inspectie constateerde nu geen risico’s meer. De inspectie zal erop toezien dat de ingezette verbeteringen blijvend zijn. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld stockxchng)

Lees meer:

Thuiszorginstelling Charim onder verscherpt toezicht

Arie Vostelman verlaat Zorggroep Charim

Vernietigend rapport zorggroep Charim

Rel om verborgen camera bij Charim Thuiszorg

1 REACTIE

  1. Acht (8) februari 2011 , 21 MAANDEN geleden dus was er een uitzending van EEN VANDAAG over de zorgverlening door ongekwalificeerd, WEL ERG BETROKKEN !! , personeel. AL 15 maanden later greep de inspectie direct in en nu al binnen 6 maaanden is er resultaat ?? Kan en mag dat weer gefilmd worden of zijn alleen de blauwe ogen weer betrouwbaar genoeg ??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.