Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht Zonnehuizen Kind en Jeugd opgeheven

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heef het verscherpte toezicht op de Zonnehuizen Kind en Jeugd volledig opgeheven. Volgens de inspectie is de medicatieveiligheid en de toepassing van vrijheidsbeperkende maatregelen verbeterd.
Verscherpt toezicht Zonnehuizen Kind en Jeugd opgeheven
Foto: IGZ

Verder is ook de raad van bestuur weer op orde en de IGZ heeft er vertrouwen in dat de organisatie actief blijft werken aan de kwaliteit en veiligheid. Zonnehuizen Kind en Jeugd zal in de komende maanden wel opnieuw bezocht worden door de inspectie.

Verscherpt toezicht

De inspectie stelde op 10 januari 2012 verscherpt toezicht in op alle locaties van de voormalige Zonnehuizen voor een periode van zes maanden. Half juli werd het verscherpt toezicht opgeheven maar voor de locatie Zonnehuizen Kind en Jeugd werd het verlengd vanwege zorgen op het punt van de huisvesting. Deze voldeed volgens de IGZ niet aan de eisen.

Voortgangsrapportages

De inspectie heeft verschillende voortgangsrapportages ontvangen van de raad van bestuur over de verbeteracties. Daarnaast legde de inspectie aangekondigde en onaangekondigde bezoeken af. Ook sprak met de cliëntenraad, met de bijzondere ondernemingsraad en met de raad van bestuur in combinatie met de directie.

Verbeteringen

De inspectie stelt vast dat de veiligheid van de woongebouwen is verbeterd. De installatietechnische en bouwkundige staat van de gebouwen zijn op orde gebracht. Ook is de organisatie van de bedrijfshulpverlening verbeterd. De cliënten zijn weliswaar nog steeds gehuisvest in verouderde gebouwen, maar de veiligheid van de woongebouwen is nu zichtbaar verbeterd en voldoende gegarandeerd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.