Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vertraging epd vanwege bezwaren

Tot half maart hebben 438.000 mensen bezwaar gemaakt tegen deelname aan het elektronisch patiëntendossier (epd). Het openen van het Landelijk Schakel Punt (LSP) is hierdoor uitgesteld tot 1 juli 2009. De grote hoeveelheid bezwaren maakt het niet mogelijk om de datum van 30 maart te halen.

Het aantal bezwaren ligt hoger dan minister Ab Klink op grond van proeven met het patiëntendossier had verwacht, schrijft de bewindsman gisteren aan de Tweede Kamer. De verwerking van de bezwaren kost meer tijd dan verwacht omdat een aanzienlijk deel van de bezwaarmakers de formulieren niet goed had ingevuld of geen kopie van een paspoort had meegestuurd. Om hun de kans te geven dit alsnog te doen, moeten bestaande systemen worden aangepast.

Epd

Er zijn nu 100 zorgaanbieders aangesloten. In het tweede kwartaal van 2009 staan ruim 800 aansluitingen in de planning, waarvan meer dan de helft huisartspraktijken schrijft Minister klink aan de Tweede Kamer. Op 1 juni 2008 is de Wet gebruik servicenummer in de zorg (Wbsn-z) in werking getreden. Op 1 juni 2009 zijn alle zorgaanbieders, indicatieorganen en zorgverzekeraars verplicht te werken volgens deze wet. In een onderzoek gaf ruim een derde van de zorgaanbieders aan nog niet klaar te zijn voor invoering op de verplichte startdatum. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Tweede Kamer stemt in met wet landelijk epd

Hackers testen epd

‘Landelijk epd in 2009 niet haalbaar’

Al 170.000 bezwaren tegen epd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.