Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Verzekeraar lekt patiëntgegevens 1,2 miljoen klanten

Annelies Vermeulen
Een Amerikaanse verzekeraar is aangeklaagd voor wat het grootste lek van patiëntgegvens ooit genoemd wordt. Het gaat om de medische informatie van 1,2 miljoen mensen.
Verzekeraar lekt patiëntgegevens 1

In Florida werd een laptop gevonden met daarop de namen, geboortedata en medische informatie van 1,2 miljoen mensen. De eisers vinden dat de verzekeraar onzorgvuldig is omgegaan met de informatie door de laptop niet te beveiligen.

Beveiliging

De verzekeraar laat weten dat het geen aanwijzingen heeft dat informatie op de laptops werd misbruikt. Het bedrijf zegt de beveiliging aan te zullen scherpen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Ziekenhuis New York verliest patiëntgegevens via FedEx

Patiëntgegevens in gevaar door file-sharing netwerken

Patiëntgegevens ziekenhuis Roermond op straat

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het is raar, maar waar; patiëntengegevens horen in op de laptop te staan. De laptop hoort verbonden te zijn met een beveiligd data center. Men moet ook niet kunnen downloaden. Dit heeft meer te maken met eigen IT afdelingen die uit het verleden zijn gegroeid en niets snappen van gegevensbeveiliging. Vanwaar zijn de dossier niet met encriptie beveiligd? Allemaal vragen waar de juiste specialisten wel antwoorden op hebben.

  3. Het lekken van gegevens van Clienten v/d Zorg kan Wereldwijd gebeuren. Het blijkt al weer , dat het waterdicht maken van ICT-systemen niet nu , maar ook in de toekomst niet te voorkomen is. Het is en blijft “Mensen-werk”! De Hackers zitten nooit stil !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.