Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Verzekeraars bieden meer polissen aan dan ooit

Verzekeraars bieden dit jaar meer polissen aan met gecontracteerde zorg dan in eerdere jaren. Dat meldt vakblad Medisch Contact op basis van de marktscan Zorgverzekeringsmarkt van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Verzekeraars bieden meer polissen aan dan ooit

Verzekeraars bieden polissen aan met niet-gecontracteerde zorg en polissen met gecontracteerde zorg. Van die laatste zijn er nu 29, tegen 19 in 2010. De meeste van deze polissen bieden uitkering in natura. Zeventig procent van de verzekerden heeft nu een zorgverzekering met gecontracteerde zorg. Samen bieden de tien verzekeringsconcerns dit jaar 56 verschillende polissen aan, aldus Medisch Contact.

Marktaandeel

De vier grootste verzekeringsconcerns (Achmea, UVIT, CZ en Menzis) hebben samen een marktaandeel van bijna 90 procent; door de fusie van De Friesland en Achmea komt daar binnenkort 3 procent bij. Het aantal verzekerden dat van verzekeraar veranderde was in 2011 met 5,5 procent (circa 900.000 personen) een kwart groter dan in 2010.

Selectieve inkoop

In een begeleidende brief aan de minister noemt de NZa het belangrijk dat de zorgverzekeraars ‘hun rol als selectieve inkopers van zorg oppakken en daarbij een goede prijs-kwaliteitverhouding in het oog houden.’ Eerder deze zomer spraken het ministerie van VWS, zorgaanbieders en zorgverzekeraars af dat de zorgverzekeraars met ingang van 2012 hun selectieve zorginkoop op de markt voor medisch specialistische zorg sterk zullen uitbreiden.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NPCF: Zorginkoop verzekeraars volstrekt ondoorzichtig<

Agis-topvrouw wordt directeur zorginkoop Achmea

KetenzorgPolis moet zorggroepen beschermen

NZa wijst klacht ziekenhuizen over selectieve inkoop CZ af

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. In hoeverre heeft de Client van de Zorgverzeraar nog zicht op het aanbod en welke kwaliteitsgaranties hebben deze polissen ?De zorgverzekeraars kunnen wel van alles aanbieden maar wie toetst en controleerd ? De Politiek ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.