Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Verzekeraars willen ggz tot 10 procent korten

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Na de ziekenhuizen trekken ook de ggz-instellingen aan de bel over de inzet van zorgverzekeraars bij de zorginkoop. Verzekeraars eisen kortingen op volume en prijzen tussen de 5 en 10 procent.
Verzekeraars willen ggz tot 10 procent korten
Premium

Eerder deze week sloegen ziekenhuizen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Indien een verzekeraar niet instaat is te bieden waarvoor je met je polis hebt betaald (zorg) dan is deze volgens mij in gebreke te stellen. Kortom, als verzekerde kun je dan volgens mij naar de rechter stappen. Dat is in het verleden ook al gedaan rondom de Dotterproblematiek.
   Daarbij gaat niemand voor zijn ‘plezier’ gebruik maken van de GGZ. Er rust nog steeds een stigma op. Opmerkingen zoals van ‘de rechterkant’ bevestigen dit maar weer eens. Niemand is gevrijwaard van een psychosociaal / of psychiatrische ziekte…dit overkomt je.

  3. Dan mogen ze in hun handen klappen bij de GGZ, want als er ergens op bezuinigd moet worden is het hier wel?’
   De meesten hebben een ‘veilige haven’ gevonden om zich voor de maatschappij te verschuilen en hollen daarmee onterecht de zorgstaat uit, en dan nog niet van zorgbudgetten gesproken, onlangs zijn psychiaters hierom nog veroordeeld.
   Het zou goed zijn hier eens goed de zaken te herzien, want in deze jargon is het dweilen met de kraan open.

  4. Beste mijnheer van Rooij, ook in 2013 waren enkele verzekeraars al op deze wijze onredelijk. CZ groep kortte in regio Noord Brabant bij vrijgevestigden hun praktijkbudget zónder onderbouwing, zónder link met kwaliteit en zónder enige verantwoording desgevraagd af te leggen met hele happen tot meer dan 50%. Het was slikken of stikken. En dan vanaf juli/ augustus 2013 kunnen velen geen nieuwe CZ verzekerden meer in zorg nemen, CZ zorgmakelaars bellen zich suf om hun verzekerden onder te brengen. Erg vervelend als verzekerde als je daar je duurbetaalde polis hebt lopen.
   Menzis gaf voor 2013 zonder discussie voor regio’s ver van hun hoofdkantoor af 90% nza tarief en 10.000 euro. Geen discussie, geen link met kwaliteit, gewoon budgettering.
   Hoe meer de ‘marktwerking’ doorgevoerd wordt, hoe ernstiger dit probleem zal worden.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.