Verzekeraars zullen zorg afwentelen op gemeenten’

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vreest dat verzekeraars een deel van de hulpbehoevende burgers zullen afwentelen op gemeenten. Dat schrijft de VNG in een brief aan haar leden over het nieuwe wetsvoorstel voor de Wmo. Aanstaande vrijdag stemmen de leden van de VNG of ze dit wetsvoorstel accepteren.
‘Verzekeraars zullen zorg afwentelen op gemeenten’

Nieuwe informatie over de manier waarop persoonlijke verzorging in 2015 naar de verzekeraars wordt overgeheveld, is de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in het verkeerde keelgat geschoten. De vereniging was al boos over het kabinetsbesluit dat verzorging naar de zorgverzekeringswet gaat in plaats van naar de Wmo. Tot overmaat van ramp blijkt nu ook de uitwerking van dit besluit zeer nadelig te zijn voor gemeenten. Het gaat met name om de bepaling in het wetsvoorstel dat verzorging voor 95 procent door de verzekeraars uitgevoerd zal worden en vijf procent door de gemeenten gedaan zal worden. Directievoorzitter Jantine Kriens van de

8
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.