VGN: ‘Bezuinigingen kosten 3500 banen’

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) wil dat de geplande bezuinigingen op langdurige zorg geschrapt worden. De korting zal volgens de vereniging grote gevolgen hebben voor cliënten in de gehandicaptenzorg.
Geldgeld400.jpg
Fotolia.

In het regeerakkoord staat een bezuiniging van 500 miljoen euro gepland voor de langdurige zorg. Binnen dat bedrag valt zo’n 175 miljoen euro die gekort gaat worden op de gehandicaptenzorg, zegt VGN-directeur Frank Bluiminck. ‘Dit plan ligt bij ons heel zwaar op de maag. Het betekent dat er 3500 banen moeten worden geschrapt van mensen die echt in de gehandicaptenzorg werken. Als organisaties deze mensen niet meer kunnen inzetten, heeft dat direct gevolgen voor de cliënten. Groepen moeten worden samengevoegd, waardoor er minder persoonlijke begeleiding en aandacht zal zijn. Terwijl de zorg veel meer is dan cliënten bezig houden,

2
160

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.