VGN: ‘Bezuinigingen kosten 3500 banen’

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) wil dat de geplande bezuinigingen op langdurige zorg geschrapt worden. De korting zal volgens de vereniging grote gevolgen hebben voor cliënten in de gehandicaptenzorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Geldgeld400.jpg
Fotolia.

In het regeerakkoord staat een bezuiniging van 500 miljoen euro gepland voor de langdurige zorg. Binnen dat bedrag valt zo’n 175 miljoen euro die gekort gaat worden op de gehandicaptenzorg, zegt VGN-directeur Frank Bluiminck. ‘Dit plan ligt bij ons heel zwaar op de maag. Het betekent dat er 3500 banen moeten worden geschrapt van mensen die echt in de gehandicaptenzorg werken. Als organisaties deze mensen niet meer kunnen inzetten, heeft dat direct gevolgen voor de cliënten. Groepen moeten worden samengevoegd, waardoor er minder persoonlijke begeleiding en aandacht zal zijn. Terwijl de zorg veel meer is dan cliënten bezig houden,

2
212

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik vind het altijd erg populair klinken dat geld direct aan banen wordt gekoppeld. 3500 bananen?! Wat voor banen zijn dat? En of dat het belangrijkst is. Wat gebeurd er werkelijk op de werkvloer? En wat gebeurd er op de werkvloer na deze bezuinigingen? En wat gebeurd er op de werkvloer als er geen bezuinigingen komen? In de praktijk gaat het al jaren minder op de werkvloer. Wel of niet bezuinigingen. Op een regionale dagbesteding loopt er één begeleider op 16 deelnemers!. We geven graag iets of iemand anders de schuld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.