Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VGN vraagt 11,5 miljoen aan Asscher-gelden

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft samen met de vakbonden een sectorplan opgesteld voor de eerste tranche van de zogenoemde ‘Asscher-gelden’. Dit budget van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is bedoeld voor de financiering van oplossing voor knelpunten op de arbeidsmarkt.
VGN vraagt 11

Alle gehandicaptenazorginstellingen konden voor 1 december een deelplan indienen. Intussen hebben 21 instellingen van dit aanbod gebruik gemaakt voor een totaalbedrag van 11,5 miljoen euro. De deelpannen zijn gebundeld en aangeboden aan het ministerie van SZW. De meeste activiteiten in de plannen zijn gericht op het opleiden van medewerkers en het verhogen van hun (intern) mobiliteit en duurzame inzetbaarheid. Maar ook loopbaantrajecten en trainingen om arbeidsmarktpositie van medewerkers te versterken maken hier deel van uit.

Weinig werk naar werk

Volgens de VGN zijn er opvallend weinig Van Werk Naar Werktrajecten in de aanvragen opgenomen. De VGN vermoedt dat dit komt omdat instellingen meedoen met regionale projecten om medewerkers van werk naar werk te begeleiden.

Tweede tranche

In het voorjaar van 2014 zal SZW de tweede tranche van subsidieregeling cofinanciering sectorplannen open stellen. Concrete data zijn nog niet bekend, maar de VGN vewacht dat het subsidieloket in maart/april 2014 weer open gaat. De StAG zal dan alle gehandicaptenzorginstelling opnieuw uitnodigen om een deelplan in te dienen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.