Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VGZ, CZ en Independer Zorg gaan patiëntwaarderingen uitwisselen

Mark van Dorresteijn
VGZ, CZ en Independer Zorg gaan samenwerken om de kwaliteit van zorg transparanter te maken. Dit doen ze door de uitwisseling van patiëntwaarderingen. Elk van de drie partijen verzamelt informatie die vervolgens zichtbaar wordt gemaakt op de websites.
VGZ

De drie zullen op hun websites onder meer gebruikmaken van de patiëntervaringen uit de CQ Index. Daarnaast gaan ze de mogelijkheid bieden om zorgaanbieders te waarderen op een vijftal onderdelen: tijd en aandacht, deskundigheid, respect patiënt, begrijpelijke informatie, resultaat behandeling en samenwerken. Inmiddels zijn al ruim 90.000 beoordelingen verzameld.

Websites

Vorige week lanceerde VGZ de site ‘vergelijk en kies’. Independer Zorg volgt deze week met de bekendmaking van zorg.independer.nl. CZ heeft enkele jaren geleden de ‘ultimate question’ in de zorg geïntroduceerd en gaat deze informatie op hun website verder uitbreiden.

Beste zorg

“Wij willen samen met patiënten en zorgaanbieders criteria opstellen”, stelt Jeanette Horlings-Koetje, directeur zorginkoop VGZ. “Daarna zullen wij de klant informeren over de beste zorg, waarbij onze klanten zelf kunnen kiezen.” Joël Gijzen, directeur zorg van CZ wil met het initiatief de verzekerden nog meer informatie geven over de kwaliteit van zorg, zoals de patiënt die heeft ervaren. “Niet alleen de beoordelingen, maar ook de verhalen erachter, zijn heel belangrijk. Zo kun je als patiënt nog beter kiezen. Ervaringen van patiënten laat CZ zwaar meewegen bij het maken van afspraken met ziekenhuizen. Maar natuurlijk ook de beoordeling van de medische kwaliteit van behandelingen- op grond van objectieve criteria.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Zorg op Afstand ontwikkelt meetinstrument voor ervaringen patiënten

Ervaringen verpleeghuisbewoners online beschikbaar

ZorgkaartNederland de grootste recensiewebsite voor zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.