Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Video toont succes van VMS veiligheidsprogramma

Mark van Dorresteijn
Door het VMS veiligheidsprogramma is in vijf jaar de vermijdbare schade en sterfte in ziekenhuizen met de helft gedaald. ‘We zijn er nog niet, we zijn pas op de helft. Er zijn nog voldoende stappen vooruit te maken’, meent minister Edith Schippers van VWS in een film over het VMS Veiligheidsprogramma.
Video toont succes van VMS veiligheidsprogramma

In de film spreken onder andere Guy Peeters (voorzitter bestuur academisch ziekenhuis Maastricht, Ronnie van Diemen (Inspecteur Generaal van de IGZ) en Schippers over het programma, de opzet en de resultaten.

VMS

Het Veiligheidsmanagementsysteem (VMS) vormt het systeem waarmee ziekenhuizen continue risico’s signaleren, verbeteringen doorvoeren en beleid vastleggen, evalueren en aanpassen. Tussen 2008 en 2012 deden 93 Nederlandse ziekenhuizen mee aan het VMS veiligheidsprogramma. Resultaat: alle deelnemende ziekenhuizen hebben vrijwillig een veiligheidsmanagementsysteem geïmplementeerd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.