Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vierhonderd handtekeningen tegen ziekenhuisbestuur

Meer dan vierhonderd personeelsleden van het Ziekenhuis Walcheren in Vlissingen hebben meegedaan aan een handtekeningenactie tegen ziekenhuisdirecteur Rob Zomer. De petitie van de ‘Verontruste Medewerkers’ is een reactie op de beslissing van het bestuur om het ziekenhuis in Vlissingen te sluiten.
Vierhonderd handtekeningen tegen ziekenhuisbestuur

“Ik begrijp dat deze beslissing veel emoties teweeg brengt bij medewerkers”, zegt chirurg en voorzitter van de Vlissingse staf Ronald van den Haak. “Toch denk ik dat een deel van die emoties ontstaan doordat medewerkers de situatie niet volledig doorzien. Zo denken mensen dat hun banen in gevaar zijn, terwijl dat niet zo is. Verder is de beslissing goedgekeurd door de raad van toezicht en de ondernemingsraad.”

Vakantie

Rob Zomer, de ziekenhuisdirecteur waartegen medewerkers nu een motie van wantrouwen hebben getekend, is op vakantie. “Deze vakantie stond al heel lang geboekt. De beeldvorming dat Zomer de vakantie zó heeft gepland dat hij niet aanwezig zou zijn wanneer de beslissing bekend zou worden, is compleet onterecht”, zegt Van den Haak.

Opstappen

Of veel medewerkers het ziekenhuisbedrijf gaan verlaten voor een andere werkgever, kan Van den Haak niet zeggen. In het dagblad PZC is eerder gesuggereerd dat een tiental artsen van het Ziekenhuis Walcheren ontslag zou nemen. Van der Haak wijst erop dat in de plannen ook de komst van een nieuw ziekenhuis voor planbare zorg in Middelburg is opgenomen, waar werknemers van Vlissingen aan de slag kunnen.

Handtekeningen

Wat er met de handtekeningen gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Maandag zal de raad van toezicht zich over de petitie buigen. De verschillende staven zullen binnenkort in besloten kring overleg voeren. (Zorgvisie – Wouter van de Elsen)

Lees ook:

Goes wint van Vlissingen

Zeeuwse ziekenhuizen willen opnieuw naar de NMa

Personeel Ziekenhuis Walcheren wil af van directeur

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.