Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vierstroom toont interesse in LangeLand

Mark van Dorresteijn
Zorginstelling Vierstroom wil mogelijk het LangeLand Ziekenhuis overnemen. De partijen voeren momenteel gesprekken, zo meldt Medisch Contact.
Vierstroom toont interesse in LangeLand

Het vakblad baseert de informatie op gesprekken met voorzitter van de raad van toezicht Marianne Luyer. Zij geeft aan dat het LangeLand momenteel de mogelijkheden van overname met Vierstroom bespreekt. ‘Ik wil niet dat het ziekenhuis bij haar toekomstplannen lijdt aan tunnelvisie. Wij zijn het aan alle betrokken partijen verplicht om alle mogelijkheden goed te onderzoeken’, aldus Luyer tegen Medisch Contact.

Loek Winter

Het ziekenhuis maakte gisteren bekend dat de besprekingen met Loek Winter van de MC Groep zijn gestrand. Volgens het ziekenhuis zijn de onderhandelingen opgeschort omdat Winter de overname financieel onhaalbaar acht in het licht van zijn financiële voorwaarden. Winter wilde onder meer dat de schuldeisers een deel van hun schuld zouden kwijtschelden, maar die zagen dat niet zitten. Wat Winter betreft staat de deur nog op een kier. ‘Wij zijn nu even op een zijspoor gezet, maar blijven belangstellend’, aldus Winter.

1 REACTIE

 1. Dit is nu een schoolvoorbeeld dat niet thuishoort in de zorg en die hebben geleid tot ernstige financiele en fysieke problemen waarin de zorg zich bevindt.
  De ego’s van de leiders van Vierstroom zijn zo groot dat ze er een ziekenhuis bijwillen: aanzien, macht, juppiegedrag e.d liggen daaraan ten grondslag.
  Vierstroom moet zich bezighouden met de gehandicapte en hulpbehoevende ouderenzorg: DAAR STAAN ZE VOOR OPGESTELD.
  (het is hetzelfde als met SNS en vele anderen: helemaal geil van macht en aanzien werden miljarden vastgoedinvesteringen (golfresorts e.d) gedaan, terwijl ze daar geen bal verstand van hadden).
  En HELAAS, elke bestuurder van een zorginstelling, weet dat hij of zij er mee wegkomt, als het een fiasco wordt. Ziet men het aankomen dat ruilt men even (met een hele hele dikke bonus) met een andere zorginstelling (hoeveel voorbeelden moet ik geven).
  Overigens is dat dezelfde Vierstroom, die een jaar geleden, hulp en brand predikte als de familie niet voor een groot gedeelte de Vierstroom ging runnen: anders — volgens de directie — zouden ze het financieel niet kunnen bolwerken.
  Die oproep krijgt nu duidelijk het karakter van LANDELIJK DE SHOW STELEN. BAH. BAH.
  En dat allemaal over de ruggen van vaak weerloze droevige patienten. Bah Bah.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.