Vijf steken die de ouderenzorg laat vallen

De Tweede Kamer vindt net zoals de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dat de kwaliteit in de ouderenzorg omhoog moet. SP, PVV, D66 en CDA willen een debat met verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn van VWS. Bekijk de vijf thema’s waarop de sector moet verbeteren.
Vijf steken die de ouderenzorg laat vallen
Foto: ANP Valerie Kuypers

Vera Bergkamp, D66-Kamerlid, vindt het onacceptabel dat de kwaliteit van de zorg voor kwetsbare mensen bij een aantal zorginstellingen onder de maat is. GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman heeft ook kritisch gereageerd: ‘Als Van Rijn echt wil dat de zorg beter wordt, moet hij minder bezuinigen en bestuurders en zorgaanbieders aanpakken die geld dat voor zorg is aan andere dingen besteden.’ Van Rijn gaat praten over verbeteringen met patiënten- en cliëntenorganisaties, verpleegkundigen, verzorgenden (V&VN), de brancheorganisatie voor zorgondernemers Actiz en de zorgverzekeraars. Dit alles naar aanleiding van het Inspectierapport ‘Verbeteren van de kwaliteit van de ouderenzorg gaat langzaam’ dat donderdag is gepubliceerd

9
1040

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.