Vitalis stelt cliëntstop in voor VGZ-verzekerden

Vitalis, een lokale zorgaanbieder van wijkverpleging in Eindhoven, stelt een cliëntenstop in voor verzekerden van VGZ, omdat de zorgverzekeraar niet wil betalen voor zorg die boven het zorgplafond gaat. ‘Door de zorgplafonds is er geen keuzevrijheid.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wijkverpleging_SpringerFachmedien450.jpg
Foto: Springer Fachmedien

Vitalis heeft in 2015 meer cliënten geholpen dan de verzekeraars hadden ingeschat. Maar verzekeraars hebben die extra zorg niet betaald. Totaal is er voor vijf ton niet vergoed. Voor 2016 dreigt een herhaling van zetten met een nog groter tekort van 1,2 miljoen euro. ‘Dat is te veel om uit eigen vermogen te betalen’, zegt bestuursvoorzitter Erik-Jan Borgmeijer van Vitalis. De omzet van de wijkverpleging bedraagt ruim 6 miljoen euro.

Vrije keuze voor cliënten
Cliënten kiezen bewust voor Vitalis. Dat is volgens Borgmeijer de reden dat Vitalis meer mensen helpt dan zorgverzekeraars hadden verwacht. Vitalis is geen thuiszorgorganisatie die in

1
80

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Indien sprake is van een combinatie van wonen en zorg, in hoeverre zijn de cliënten dan eigenlijk niet Wlz indiceerbaar of gaat het zuiver om mensen met somatische problematiek? Speelt hier ook niet de er een eigen bijdrage aan het CAK betaald moet worden in de Wlz en niet in de Zvw? En, zoals eerder aangegeven, speelt hier niet dat het aantal uren zorg dat geleverd kan worden in de Zvw hoger is, dan in de Wlz? Want er is toch eigenlijk sprake van groepswonen? Toch maar een omslagpunt inbouwen?
    Dorien Kloosterman

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.