Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vivium en IdeaalZorg onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft twee thuiszorgorganisaties onder verscherpt toezicht geplaatst. Het gaat om Vivium Thuiszorg in Laren en IdeaalZorg in Utrecht.
Vivium en IdeaalZorg onder verscherpt toezicht

Bij Vivium Thuiszorg zijn er problemen met de veiligheid van de medicijnverstrekking. Vorig jaar constateerde de IGZ al dat deze instelling niet correct handelde met medicatie. Zo werd de dosering al aangepast nog voordat een arts daar schriftelijke opdracht toe had gegeven en was het medicatieoverzicht handgeschreven, waardoor er een grote kans was op fouten. Ook werd bij toedienen van de medicatie niet goed per tijdstip en per geneesmiddel afgetekend. Bij een vervolgbezoek bleken de risico’s nog te groot. De organisatie is voor vier maanden onder verscherpt toezicht gesteld.

IdeaalZorg

IdeaalZorg is een nieuwe organisatie met te weinig kennis van thuiszorg. Er zouden geen protocollen zijn voor medicatie en de uitvoering van risicovolle handelingen en geen opleidingsplan voor medewerkers. De organisatie heeft ook geen klachtencommissie en klachtenregeling, terwijl dit wel verplicht is in de zorgsector. De organisatie is voor drie maanden onder verscherpt toezicht gesteld. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Florent Vlak weg bij Vivium Zorggroep

Innovatie brengt rust bij Vivium Zorggroep

Salariskorting Vivium geldt niet voor verpleging

Vivium eist loonoffer van thuiszorgmedewerkers

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.