Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vlissingen bezorgd over spoedzorg

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Vlissingse gemeenteraad is bezorgd over de ontmanteling van het ziekenhuis in Vlissingen op Walcheren. De raad wil dat het bestuur van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis serieus rekening houdt met de inwoners van Walcheren. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant.
Vlissingen bezorgd over spoedzorg

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis gaat de acute en complexe zorg concentreren in Goes. De concentratie is nodig om de kwaliteit op een hoger plan te tillen, verklaarde bestuursvoorzitter Pieter Vierhout onlangs tegenover Zorgvisie. In de locatie in Vlissingen blijft vooral planbare zorg over. Spoedzorg in Vlissingen is er in de toekomst alleen nog voor mensen die op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis komen, worden verwezen door een huisarts of mensen die met een ambulance worden binnengebracht, maar niet hoeven worden opgenomen. Op de lange termijn gaat de locatie in Vlissingen helemaal dicht. De planbare zorg verhuist dan naar een nieuwe locatie tussen Middelburg en Vlissingen.

Goede zorg op Walcheren

De plannen van het ziekenhuis leiden tot grote bezorgdheid in Vlissingen. De meerderheid van de gemeenteraad stemde in met een motie van de Lokale Partij Vlissingen, VVD, PvdA en het CDA. In de motie wordt het college van BenW opgedragen zich maximaal in te zetten om samen met het ziekenhuis te komen tot gegarandeerde goede zorg voor de inwoners op Walcheren, voor nu en in de toekomst, met bij voorkeur een ziekenhuislocatie aan de westzijde van het kanaal door Walcheren. Ook moet het college met het ziekenhuis overleggen over het waarborgen van kwaliteit en volledigheid van de basiszorg in het huidige ziekenhuis in Vlissingen of anders op de nieuwe locatie op Walcheren. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Klink staat achter plan ziekenhuiszorg Zeeland

Zeeuwse ziekenhuizen willen fusue versnellen

Politici hekelen contact met Zeeuws ziekenhuisbestuur

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.