Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VRE-bacterie gesignaleerd in Isala Klinieken

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Op een verpleegafdeling chirurgie in de Isala Klinieken is bij enkele patiënten de VRE-bacterie vastgesteld.
VRE-bacterie gesignaleerd in Isala Klinieken

Het Zwolse ziekenhuis heeft maatregelen getroffen, zo meldt het vandaag.

Hygiënemaatregelen

De resistente darmbacterie is voor gezonde mensen niet ziekmakend, maar mensen met een sterk verminderde weerstand kunnen er erg ziek van worden. Met extra hygiënemaatregelen probeert Isala Klinieken om de afdeling VRE-vrij te krijgen. Patiënten die momenteel op afdeling B4 verblijven, worden onderzocht op VRE. Patiënten die vanaf 5 september opgenomen zijn geweest op deze afdeling en inmiddels weer thuis zijn, krijgen deze week een brief met het verzoek deel te nemen aan een onderzoek. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Antonius Ziekenhuis sluit afdelingen om VRE-bacterie

VRE-epidemie breidt uit in Nederland

Slingeland heeft VRE-bacterie onder controle

1 REACTIE

  1. Het blijkt maar weer dat alleen handhygiëne-regelgeving niet volstaat. Overdracht via oppervlakken die veelvuldig door verschillende mensen aangeraakt worden zouden meer aandacht moeten krijgen.
    Zo zijn er deurklinken met antibacteriële en antivirale coating in de handel. (Bijv. Alasept van de fa. Häfele)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.