Vrije zorgkeuze in trek

Overstappers zijn dit jaar vooral geïnteresseerd in de vrije zorgkeuze. De interesse in selectieve zorgverzekeringen blijft gelijk. Dit blijkt uit een inventarisatie door Zorgvisie.
Vrije zorgkeuze in trek

Overstappers kunnen grofweg kiezen uit drie soorten verzekeringen. Ten eerste de restitutiepolis waarbij de verzekerde volledige dekking krijgt bij alle zorgverleners. De tweede is de naturapolis, daarbinnen zijn 80 tot 90 procent van de zorgverleners gecontracteerd. Tot slot de selectieve polis, waarvoor een beperkt aantal zorgverleners is gecontracteerd. Per soort, maar ook binnen de soorten, kan de dekking enorm verschillen. Het gaat daarbij om planbare zorg. Voor spoedeisende zorg kunnen verzekerden bij elke zorgverlener terecht.

Vrije keuze

‘We merken dat het overgrote deel van de verzekerden niet gebonden wil zijn aan een beperkt aanbod’, vertelt Edmond Hilhorst, oprichter van vergelijkingswebsite

1
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.