Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Vrijgevestigde ggz twist met Achmea over korting

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Zorgverzekeraar Achmea wil de vrijgevestigde ggz-aanbieders in 2015 30 procent minder zorg laten verlenen, stellen de LVVP en de NVvP. Achmea zegt juist 20 procent meer zorg in te kopen. ‘Nieuwe Achmea-patiënten zullen langer op behandelingen moeten wachten.’
Vrijgevestigde ggz twist met Achmea over korting
Premium

Achmea legt in de zorginkoop

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. En als je dus nu al in 2014 meer patienten hebt dan je budget in 2015 toelaat mag je volgens contract niet mensen ontslaan wel gratis behandelen dus!! In welk bedrijf zou dit kunnen?? In geen enkele wel bij zorgverzekeraars.
   Verder mag je niet negatief praten over VGZ anders nemen zij maatregelen. Dit staat ook in contracten bij fysiotherapeuten. Uit angst hiervoor wordt gezwegen.

  3. Ongelooflijk dat deAchmea deze misleidende informatie durft te geven. tav van 2012 is de korting gemiddeld voor vrijgevestigden:is – 240%!! Is er iemand in Nederland die werkt en zoveel heeft moeten inleveren?
   Nieuwe patienten van Achmea zullen dus in 2015 amper aan bod komen.
   Marktwerking? Laat me niet lachen gewoon moderne kartelvorming met toestemming van NZA en Mw schippers. Kafka a la 2015 zul je bedoelen.
   Verder heeft de CZ het mes erin gezet in 2013: – 30% en in 2014 -18% dus in totaal -48% Dus ook voor CZ vezekerderen , ondanlks vele radioreclame:jammer u komt ook in 2015 amper aan bod.
   Gerekend vanaf 2012:
   Achmea: – 240%
   CZ: – 48%
   Menzis: heeft in 2013 ook – 40% geschrapt.
   Kortom voor GGZ problemen moet u vooral NIET zijn bij Achmea, CZ en Menzis. vermelden zij dit ook aan hun klanten,Aan de NZA en mw Schipeers??7Neen ze durven zelfs te stellen we kopen genoeg/ meer zorg in!

  4. Overigens idioot dat Achmea simpel ontkent dat ze dit doet; alle vrijgevestigden in mijn regio hebben te maken met kortingen van 25 tot maar liefst 75% op het omzetplafond. Dat zijn gewoon feiten.
   En stel dat men via goede behandelresultaten meer patienten aantrekt, dan kan je daar niets mee want dan is daar het te lage Achmea tarief (tot 80% NZA tarief) en het omzetplafond. Totaal geen echte marktwerking natuurlijk.
   Kwaliteit? Keuze voor de patient? De bankrekening van Achmea is waar het om gaat.

  5. Een andere factor is dat Achmea zegt te rekenen met zogenaamd postcode- martkaandeel. Met andere woorden gaat Achmea er impliciet vanuit dat je als aanbieder enkel patienten behandeld die uit hetzelfde postcode gebied komen. Onzin natuurlijk. Verder rekent Achmea met ‘eigen tarieven’ daar Achmea zich niet onderwerpt aan de NZA tarieven. Achmea steekt gewoon een middelvinger op naar verzekerden, aanbieders en de NZA.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.