Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrolijke sokken taboe in Britse ambulances

Mark van Dorresteijn
Het dragen van vrolijke of komische sokken alsmede sokken met stripfiguren is verboden in de Engelse ambulancezorg. Volgens een onlangs aangenomen uniformbeleid kan het dragen van opzichtige sokken zelfs leiden tot ontslag. Dat meldt het Engelse vakblad voor ambulancepersoneel JEMS.
Vrolijke sokken taboe in Britse ambulances

Horloges, zichtbare piercings, te veel make-up en bepaalde tatoeages zijn eveneens verboden in de ambulances. Jonathan Fox, woordvoerder van de Engelse ambulancewerknemersorganisatie APAP meent dat de regel wat betreft sokken veel te ver gaat. “De kledingvoorschriften moeten inderdaad streng zijn, maar deze regel gaat wel erg ver. De meeste personeelsleden dragen laarzen waardoor de sokken niet eens gezien kunnen worden.”

Professionele uitstraling

In Nederland mag het ambulancepersoneel dergelijke sokken wel dragen. “Zolang het maar niet zichtbaar is voor patiënten”, legt een woordvoerder van Ambulancezorg Nederland uit. “Wij streven naar een uniforme professionele uitstraling. Hiervoor zijn speciale kledingvoorschriften opgesteld die door alle ambulancediensten worden opgevolgd. Het maakt ons dus niet uit al trekt iemand een lange onderbroek aan, zolang dit niet zichtbaar is en de professionaliteit gewaarborgd blijft, zien wij geen probleem.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Niet marchanderen met ambulancezorg

Gezamenlijke cao ambulancesector is een feit

Klink staakt aanbesteden ambulancezorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.