Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrouw bevalt op weg naar Ziekenhuis Goes

Gedeputeerde George van Heukelom en medewerkers van Ziekenhuis Walcheren hebben de Inspectie voor de Gezondheidszorg gevraagd te onderzoeken of de verplaatsing van de specialistische bevallingszorg naar Goes verantwoord is. Dat meldt het regionale dagblad PZC. Dinsdagmiddag is een baby langs de A58 geboren, omdat zijn ouders het ziekenhuis in Goes niet op tijd konden bereiken.

Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP) wil dat minister Klink de concentratie van de bevallingszorg in Goes ongedaan maakt. “Het is wachten op de eerste dode”, zei hij gisteren. Patiëntenplatform Klaverblad Zeeland is niet tegen concentratie van zorg zolang de kwaliteit en bereikbaarheid van die zorg goed is, zegt woordvoerder Sylvia Tuinder in de PZC.

Goes niet bereikbaar

De reacties waren gisteren niet van de lucht, toen bleek dat dinsdagmiddag het Vlissingse jongetje Rishano langs de A58 bij Lewedorp was geboren, omdat zijn ouders het ziekenhuis in Goes niet op tijd konden bereiken.

Spoed ambulance

Zij waren overigens niet de enigen die angstige momenten beleefden. In de eerste zes dagen dat de vrouwenartsen geen bevallingen meer begeleiden in Vlissingen, hebben twee andere Walcherse vrouwen met moeilijkheden bij hun bevalling het Oosterscheldeziekenhuis op het nippertje gehaald. Eén van de vrouwen werd dinsdagmorgen vroeg met spoed per ambulance vanuit de verloskamer van Ziekenhuis Walcheren naar Goes gebracht. Zij was in Vlissingen voor een zogeheten ‘verplaatste thuisbevalling’. De andere vrouw kwam met eigen vervoer naar Goes. In beide gevallen volgde de geboorte direct na aankomst.

Medische dossiers

Sinds enige tijd voert, naast de zeer drukke route via de Anthony Fokkerlaan, een veel minder drukke weg naar het ziekenhuis in Goes: de Nansenbaan. Die route is nog niet opgenomen in de informatie die de ziekenhuizen aan zwangeren verstrekken. De ziekenhuizen in Goes en Vlissingen kunnen medische dossiers overigens nog niet elektronisch uitwisselen. Zo nodig worden de dossiers heen en weer gereden. (PZC)

Lees ook:

Huisarts wil ziekenhuis Walcheren kopen

Mrsa in Ziekenhuis Walcheren

Personeel Ziekenhuis Walcheren wil af van directeur

Zeeuwse ziekenhuis-gate continues

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.