Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vrouw koopt dossierkast met CIZ-documenten

Een mevrouw uit Tilburg heeft voor een paar tientjes een archiefkast gekocht waarin zich documenten bevonden van het Regionaal Indicatie Orgaan, het tegenwoordige CIZ. Dat meldt dagblad de Telegraaf.
Vrouw koopt dossierkast met CIZ-documenten

Anja van Gils kocht de archiefkast bij een plaatselijke kringloopwinkel, aldus de Telegraaf. “Er zaten allemaal dossiers vol medische gegevens van patiënten in”, zegt Van Gils in de krant. “De kast zat weliswaar op slot en had geen sleutels meer maar we hadden ‘m natuurlijk snel open. Achter in de kast hingen nog zeker vijftig dossiers van patiënten over allerlei privézaken. De mensen waar het om ging zijn inmiddels overleden, maar dan nog is het heel slordig.”

CIZ

Woordvoerder Boudewijn Faber van het CIZ reageert in de krant op het incident. Hij denkt dat de dossiers bedekt zijn geweest door een legger waardoor ze tijdens een opruimbeurt onopgemerkt zijn gebleven. “We hebben strikte procedures met betrekking tot het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. Het is bijzonder betreurenswaardig dat deze dossiers in de kast zijn achtergebleven.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

CIZ-bestuurder Arjan Vermeulen overleden

CIZ wil indicatiestelling versnellen

CIZ: ‘Zelf online AWBZ-zorg aanvragen succes’

CIZ betreurt onjuist kritiek in De Ombudsman

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.