Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VUmc aangesloten op ZorgDomein

Mark van Dorresteijn
Huisartsen in de regio Amsterdam kunnen sinds deze week hun patiënten ook digitaal naar VUmc verwijzen. In de ZorgDomein verwijsapplicatie staat actuele informatie over onder andere zorgaanbod en wachttijden van VUmc. Op basis hiervan kiezen de huisarts en de patiënt samen voor een ziekenhuis.
Bij de polikliniek van VUmc komt de eerste verwijzing binnen.(V.l.n.r. Nefroloog Azam Nurmohamed
Bij de polikliniek van VUmc komt de eerste verwijzing binnen.(V.l.n.r. Nefroloog Azam Nurmohamed

VUmc ontvangt via ZorgDomein goed leesbare verwijzingen en krijgt exact te zien wat de verwijsreden is. Hierdoor kan VUmc patiënten sneller bij de juiste specialist of voor het juiste spreekuur of onderzoek inplannen. Daarnaast kunnen ook direct meerdere afspraken achter elkaar worden ingepland, dat scheelt patiënten veel tijd en ongemak. Ook zorgt dit er voor het gehele zorgtraject efficiënter verloopt. De medisch specialist beschikt voorafgaand aan het consult over alle informatie die nodig is voor een kwalitatief goed consult.

Aansluiting op epd

‘Met de aansluiting op ZorgDomein legt VUmc een digitale rode loper uit voor onze verwijzers. Patiënten kunnen nu niet alleen sneller en makkelijker door hun huisarts worden verwezen, ook levert het gebruik ervan completere verwijsinformatie op die in de toekomst direct wordt gezet in het nieuwe elektronische patiëntendossier dat VUmc samen met het Academisch Medisch Centrum (AMC) in 2015 zal invoeren. ZorgDomein is daarmee een mooie eerste stap in het vernieuwen van de informatievoorziening van VUmc’, aldus Chris Polman, lid raad van bestuur VUmc.

Epd / LSP

Medische gegevens van patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.