Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VUmc en Isala klinieken werken samen bij stamceltransplantaties

Annelies Vermeulen
Leukemiepatiënten van de Isala klinieken Zwolle die in het VUmc Amsterdam een transplantatie ondergaan met stamcellen van een donor, krijgen de nazorg van deze behandeling in het Oncologisch centrum Isala. Deze samenwerking is volgens de ziekenhuizen uniek in Nederland.
VUmc en Isala klinieken werken samen bij stamceltransplantaties

Op deze manier kan de intensieve nazorg worden verricht in het ‘eigen’ ziekenhuis van de patiënt en is de nazorg minder belastend doordat deze in de eigen regio kan plaatsvinden. In de afgelopen drie jaar zijn er vijftig Isala-patiënten op deze manier behandeld.

Stamceltransplantatie

Voordat de stamceltransplantatie in het VUmc kan worden verricht, krijgt een patiënt chemotherapie in het Oncologisch centrum Isala. Daarna wordt de stamceltransplantatie uitgevoerd in het VUmc. Na een korte opname wordt de patiënt overgedragen aan het Oncologisch centrum Isala.

Oncologisch centrum Isala

Het Oncologisch centrum Isala onderhoudt tijdens de nazorgperiode intensief contact met het

VUmc. Wekelijks worden alle patiënten besproken via videoconferentie, een efficiënte werkwijze. Doordat patiënten de voorbehandeling en de nazorg in het ‘eigen’ ziekenhuis krijgen, voorkomt dit ook het oplopen van wachttijden in het VUmc. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Isala en IJselheem starten samenwerking ouderenzorg

AMC en VUmc zoeken samen zzp’ers

VUmc en AMC vormen Academisch Medische Alliantie

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.