Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

VUmc werkt mee aan wereldwijd online Alzheimerplatform

Annelies Vermeulen
Het VU medisch centrum in Amsterdam neemt deel aan een VN-conferentie die als doel heeft een wereldwijd online platform voor Alzheimer te maken.
VUmc werkt mee aan wereldwijd online Alzheimerplatform

Sinds 2009 neemt VUmc deel aan neuGRID, een cloud computing-infrastructuur die wetenschappers wereldwijd toegang geeft tot een enorme database van 3D-hersenscans. Gisteren en vandaag is er een VN-conferentie in Genève over het samenvoegen van neuGRID met twee andere e-infrastructuren uit Canada en de Verenigde Staten tot een internationaal platform, outGRID. Dit online platform kan inzicht geven in het ontstaan en de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer, met als doel behandelingen te ontwikkelen.

Cloud computing

Het evenement in Genève is bedoeld om internationale samenwerking te stimuleren en extra steun van overheden los te krijgen voor outGRID. Het doel is de analyse van de hersenscans over te dragen naar ‘cloud computing’ en zo alle gegevens beschikbaar te maken voor neurowetenschappers in een wereldwijd online netwerk.

Ziekte van Alzheimer

Hiermee kunnen wetenschappers optimaal gebruik maken van de onderzoeksinspanningen die over de hele wereld worden geleverd. Deze zijn momenteel vaak versnipperd of worden dubbel uitgevoerd. Coördinatie tussen initiatieven voor vroegtijdige diagnose van de ziekte van Alzheimer door middel van hersenscans, vergroot de kans op wetenschappelijke vooruitgang. Daarmee versnelt het de bestrijding van de ziekte van Alzheimer. (Zorgvisie / ICT)

Lees ook:

Britse ziekenhuizen gaan werken met e-health cloudprogramma

Online platform moet vrouwenzorg verbeteren

Online videoconsult bespaart Alzheimerpatiënt reistijd

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.