Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS geeft uitleg over Wmo 2015

Mark van Dorresteijn
De meest prangende vragen rond de Wmo 2015 worden door VWS beantwoord in een beleidsdocument. Thema’s die aan bod komen: aanpak door gemeenten, de eigen bijdrage, overgangsregeling en tot slot klachten/geschillen.
VWS geeft uitleg over Wmo 2015
Foto: ANP - Erik van 't Woud

De vragen in het document zijn gericht op cliënten die te maken hebben of krijgen met de Wmo.  In het document worden eerst een aantal algemene vragen beantwoord over wie beroep kan doen op de Wmo, welke criteria gelden voor ondersteuning en wat de belangrijkste wijzigingen zijn. Verder wordt uitleg gegeven over de invulling van ondersteuning door gemeenten en hoe gemeenten zich voorbereiden. Ook zet VWS uiteen hoe cliënten dienen te handelen als zij het niet eens zijn met beslissingen van de gemeente of wanneer de ondersteuning van gemeenten onvoldoende effect heeft.

Transitie langdurige zorg

De AWBZ gaat in delen over naar de Wmo en de Zorgverzekeringswet. Ook de Participatiewet en de Wet jeugdzorg worden gedecentraliseerd. Hoe verloopt deze enorme stelselwijziging?
Bekijk het dossier

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.