VWS: ‘Geen grote knelpunten met 10-uursmaatregel pgb’

De 10-uurs maatregel voor het persoonsgebonden budget (pgb) levert geen grote knelpunten op. Dat meldt staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) vandaag aan de Kamer. De belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget Per Saldo ziet echter wel degelijk problemen vanwege de maatregel.
VWS: ‘Geen grote knelpunten met 10-uursmaatregel pgb’
Foto: ANP Photo

Mensen met een AWBZ-indicatie voor begeleiding die daar minder dan 10 uur per week gebruik van maken, moeten sinds vorig jaar aankloppen bij reguliere instellingen voor zorg. Uit een monitor van VWS blijkt dat vorig jaar ongeveer zeshonderd mensen naar de Helpdesk van Per Saldo hebben gebeld om aan te geven dat ze geen gepaste zorg konden vinden bij een intramurale aanbieder. Voor dertig casussen zijn in oktober zorgkantoren, Per Saldo en het ministerie van VWS bij elkaar gaan zitten om oplossingen te vinden. Oplossingen zoals onderaannemerschap, waarbij de zzp’ers die flexibele zorg verlenen in opdracht van een reguliere AWBZ-aanbieder

0
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.