Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

VWS verstevigt plan aanpak zorgfraude

Het onderzoek naar fraude in de zorg wordt verder uitgebreid. Niet alleen de cure, maar ook de care wordt nu onderzocht. Dat staat in een brief van minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn die zij gisteren rond middernacht naar de Kamer hebben gestuurd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
VWS verstevigt plan aanpak zorgfraude
Foto: ANP - Evert-Jan Daniels

Het onderzoek moet fraudegevallen aan het licht brengen, aantonen welke zwakke plekken er in de systemen zitten en of er onduidelijkheden zijn in de huidige wet- en regelgeving. Daarnaast willen de bewindslieden kijken of de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) meer menskracht nodig heeft voor het onderzoek. Ook de capaciteit van het Openbaar Ministerie wordt, in samenwerking met minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), bekeken.

Bestrijding fraude zorg

‘Fraude is onverteerbaar en dient zo hard mogelijk bestreden te worden’, stellen Schippers en Van Rijn. ‘Fraude met voor zorg bestemde middelen tast behalve de betaalbaarheid van ons zorgstelsel ook de solidariteit aan. Solidariteit

0
32

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.