Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VZVZ start met regionalisatie LSP

Mark van Dorresteijn
Het Landelijk Schakelpunt (LSP) kan vanaf deze maand technisch verdeeld worden via regionale schotten. Binnen die regio´s kunnen zorgaanbieders gegevens met elkaar uitwisselen als dat nodig is voor de behandeling van een patiënt. Op 23 april worden alle regionale schotten in het LSP geactiveerd.
VZVZ start met regionalisatie LSP
Foto: Stockxchng

De komende weken gaan de regio’s Twente en Nijmegen ervaring opdoen in het zelfstandig beheren van de eigen regio. De bevindingen uit Twente en Nijmegen worden gebruikt bij de begeleiding van de overige regio’s. De VZVZ zal alle regio’s benaderen en afspraken maken over de inrichting van het beheer.

Eerste indeling regio’s

In overleg met koepels en het zorgveld, heeft de VZVZ een eerste indeling voor de regio’s gemaakt. Bij de start van de regionalisatie verzorgt de VZVZ het beheer van alle regio’s. Het is de bedoeling dat in de loop van dit jaar alle regio’s zelf de uiteindelijke indeling bepalen en mutaties bijhouden. Hierbij kunnen de regio’s eventueel worden aangepast of verkleind. Ook kunnen zorgaanbieders die op de grens van twee regio’s werkzaam zijn, in beide regio’s worden opgenomen. Het is de bedoeling dat de regio-indeling zoveel mogelijk aansluit bij de wijze waarop de zorgaanbieders in de regio samenwerken. De overdracht van het regio-beheer zal gefaseerd gebeuren, naarmate regio’s het LSP in gebruik gaan nemen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.