Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VZVZ start uitlegcampagne over LSP

Mark van Dorresteijn
De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) wil in een nieuwe campagne voorlichting geven over hoe het Landelijk Schakelpunt (LSP) precies werkt en wat de voordelen zijn.
VZVZ start uitlegcampagne over LSP

De eerste animatie uit de serie heet ‘Het LSP op de huisartsenpost’. Dit filmpje vertelt in anderhalve minuut het verhaal van Daan, die hevige oorpijn en hoge koorts heeft. Daan komt op zaterdagavond op de huisartsenpost. De waarnemend huisarts constateert dat hij een oorontsteking heeft. Omdat Daan toestemming heeft gegeven aan zijn huisarts en apotheken voor de uitwisseling van zijn medische gegevens via het LSP, kan de arts zijn medische gegevens inzien. Zij vraagt Daans medische gegevens op via het LSP en ziet dat hij allergisch is voor bepaalde medicijnen. Dit was Daan vanwege de hevige pijn vergeten te zeggen. De arts besluit daarom een ander medicijn voor te schrijven.

Meer filmpjes

De filmpjes kunnen door zorgverleners gebruikt worden op hun wachtkamerschermen. Naast bovenstaande versie zijn er ook versies met buitenlandse ondertiteling. In de loop van dit jaar verschijnen andere video’s over het LSP in het ziekenhuis en over het LSP in de apotheek.

1 REACTIE

  1. Het voorbeeld in het filmpje over Daan is wel een heel sneu voorbeeld waarom het LSP nodig zou zijn in dit geval . Daan was door de pijn vergeten te zeggen dat hij allergisch was voor het voorgeschreven antibioticum. Elke huisarts vraagt op de huisartsenpost zelf bij voorschrijven van een antibioticum of iemand misschien allergisch is en gaat niet zonder dit te vragen gelijk het LSP raadplegen. VZVZ geeft hier aan het huisartenvak niet te kennen. Men zit om ingeschreven burgers verlegen dus dan zie je dit soort PR!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.