Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wander Blaauw in adviesraad MSB Isala

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Wander Blaauw is per 2 juli voorzitter geworden van de raad van advies van het Medisch Specialistisch Bedrijf in het Isala Ziekenhuis in Zwolle. De andere leden zijn Hein Muller en Douwe Plantinga.
Vlnr: Douwe Plantinga
Vlnr: Douwe Plantinga

De raad van advies van het Medisch Specialistisch Bedrijf Isala (MSB-I) bestaat uit drie leden: voorzitter Wander Blaauw; Hein Muller als lid met medisch-inhoudelijke kennis; Douwe Plantinga vanwege zijn juridische expertise.

Wander Blaauw

Wander Blaauw heeft tientallen jaren lang een nadrukkelijke stempel gedrukt op het Friese Zorglandschap. Hij bouwde een zorgimperium op, Zorgpartners Friesland, rond het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL), waarvan hij bestuursvoorzitter was tot 2013. Daarna werd hij voorzitter van de overkoepelende holding Zorgpartners Friesland. Naast het MCL bestaat de holding uit het Tjongerschans Ziekenhuis in Heerenveen en Noorderbreedte Ouderenzorg. Blaauw was tot 1 juli voorzitter van de holding. De laatste tijd hield hij zich bezig met het ontvlechten van de holding. In 2013 kreeg hij van de Oeuvreprijs voor zijn verdiensten over een langere periode van de vakjury Zorgvisie Zorgmanager van het jaar.

Hein Muller en Douwe Plantinga

Hein Muller heeft gewerkt als internist in het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum. Hij was voorzitter van de Nederlandse Internisten Vereniging en bestuurslid van de Orde van Medisch Specialisten (portefeuille wetenschap, kwaliteit en opleiding). Ook heeft hij twintig jaar ervaring als NIAZ auditor (20 trajecten). Verder was Muller lid van de raad van toezicht van het Admiraal de Ruyter ziekenhuis in Walcheren en het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Douwe Plantinga is afgestudeerd in Nederlands recht en fiscaal recht. Hij heeft brede ervaring met advisering van zowel bedrijven als van organisaties in het publieke domein. Sinds 2012 is hij partner bij Caraad Belastingadviseurs te Groningen.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.