Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 12: The sky is the limit

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 12: The sky is the limit


22-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Gisteren was ik gast in de skybox van MCA bij een prachtige wedstrijd van AZ. Ik heb niet zo veel met voetbal, het ging er natuurlijk vooral om zaken te doen. Goed gesproken met een vastgoedjongen in de box naast ons en wat mogelijke allianties doorgenomen. Ik vond al langer dat wij ook een skybox nodig hebben. Het past bij onze corporate identity als organisatie die midden in de samenleving staat, en is nodig voor ons relatiebeheer. Bovendien wil jij de afdeling Marketing en Communicatie upgraden. Zonder skybox krijg je in deze sector geen goede managers meer.

Groeten,

Guus


23-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Nog geen ton per jaar. En in het stadion mag je niet roken en drinken – maar in de skybox wel. Dat zal jou aanspreken. Out of the box denken in de skybox, Eugene. Daar gaat het om!

Groeten,

Guus


24-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Vanmorgen sprak ik met professor Kees Ahaus uit Groningen. Je kent hem ongetwijfeld, hij is immers voorzitter van het Centraal College van Deskundigen in de Zorg (geaccepteerd door de Raad van Accreditatie). Hij heeft onderzoek gelezen over verspilling in het bedrijfsleven. Daaruit is bekend dat in sommige fabrieken 25 procent van de toegevoegde waarde wordt verspild. Dat noemen ze hidden factories. Ahaus vermoedt dat het in de zorg niet anders is: “ik heb geen reden om aan te nemen dat het beeld in de zorg heel anders zal zijn. Ik vermoed dat er aanzienlijke hidden hospitals zijn.” Je kunt het zelf nalezen op de website van de RUG (google even Ahaus en kennisdebat).

Op basis van dit belangrijke Groningse onderzoek van de voorzitter van de centrale deskundigen heeft de ambtelijke werkgroep die bezig is met de brede heroverwegingen (de bezuinigingsvoorstellen voor het komende kabinet) geconcludeerd dat de hidden hospitals in Nederland gesloten moeten worden. Nu zal die soep misschien niet zo heet gegeten worden als de SP en PVV in het kabinet komen, maar ik voorzie wel een risico voor Medisch Centrum Centrum. Wij moeten echt investeren in onze bekendheid, we zijn nu onvoldoende zichtbaar. Dus nogmaals: die skybox moeten we hebben.

Groeten,

Guus


25-03-2010

Van guus.rood@mcc.nl

Aan adriane.berken@mcc.nl

Ha Adriane,

Eugene wil morgen met mij over mijn targets voor 2010 praten, en kijken wat er van de targets 2009 is gerealiseerd. Kan jij de afspraken van vorig jaar even opsnorren? Verder wil ik even met je praten over de 360 graden feedback die ik krijg. Ik begrijp dat het lastig voor je is om de goede punten over mij te benoemen, daarom wil ik je graag even helpen.

Guus


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.