Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Welzijnsinstelling duikt in thuiszorg

De Amsterdamse welzijnsinstelling Combiwel gaat een eigen thuiszorgpoot oprichten. “We gaan de concurrentie winnen van de thuiszorg”, zegt directeur Hans Zuiver.

Welzijnsondernemer Zuiver ziet marktkansen in de thuiszorg. Combiwel gaat een eigen thuiszorgpoot oprichten en onderbrengen in een aparte werkmaatschappij.

Binding met de wijk

Combiwel heeft al jaren een AWBZ-toelating voor de dagbesteding van dementerende ouderen. Een erkenning voor zorg aan huis is de volgende stap.

Zuiver doet dat omdat het grote thuiszorgorganisaties in zijn ogen niet lukt om de zorg op wijkniveau te organiseren. “Ze nemen niet de wijk of de buurt als uitgangspunt, maar hun eigen organisatie. Ze rollen een standaardconcept uit over een hele stad. De thuiszorg doet niets anders dan zorg leveren, wassen en aankleden. Maar ze doen dat geïsoleerd van de wijk, zonder binding met hun klanten.”

Kleinschalig

Zuiver staat juist een kleinschalige, wijkgerichte aanpak voor ogen. “Wij kijken wat mensen echt nodig hebben. Soms is dat helpen met boodschappen doen of alleen maar ophalen van huis voor activiteiten in een ontmoetingscentrum.”

Inzet vrijwilligers

Bij de uitvoering zullen vrijwilligers en mantelzorgers een belangrijke rol spelen. Zuiver is optimistisch. “We gaan de concurrentie winnen van de thuiszorg door onze wijkgericht aanpak. Die stelt de krant echt centraal.”

Zuiver doet zijn uitspraken in een artikel over fusies tussen welzijn en zorg dat verschijnt in het aprilnummer van het ZorgVisie-magazine. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.