Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Westfriesgasthuis eerste met koppeling HealthVault

Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft succesvol de koppeling gelegd tussen het Ziekenhuisinfromatiesysteem (ZIS) en HealthVault van Microsoft. Zij zijn hiermee de eerste in Nederland en waarschijnlijk ook in Europa. Dat meldt de website ICTzorg.com.

De koppeling werd gedemonstreerd tijdens een EPD-symposium in het ziekenhuis. Het is alleen nog zoeken naar een investeerder die ervoor wil zorgen dat HealthVault in de Nederlandse markt gezet kan worden. “De techniek is beschikbaar, de koppeling met HealthVault is gemaakt. We moeten nu een zorgverzekeraar of een apothekersketen zien te vinden die er in wil investeren”, vertelt Hugo Keuzenkamp, lid van de raad van bestuur van het Westfriesgasthuis op ICTzorg.com.

Landelijk EPD

Keuzenkamp stelt verder dat het landelijk elektronisch patiëntendossier (EPD) nauwelijks toegevoegde waarde heeft. Het persoonlijke zorgdossier, waarvan sprake is HealthVault, bij heeft de toekomst. “Het landelijk EPD is een gepasseerd station. Voor die enkele vakantieganger heb je ook nog altijd de telefoon.”

HealthVault

HealthVault biedt patiënten de mogelijkheid om hun eigen medisch dossier te beheren. Hierbij komt de controle bij de patiënt, of zijn familie, te liggen. De patiënt bepaalt wie er wel of niet toegang heeft tot zijn dossier. Microsoft meent dat er veel fouten voorkomen kunnen worden als burgers bij hun eigen zorg betrokken worden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Overzicht van ZIS/EPD-leveranciers aan ziekenhuizen

Regionale epd’s slechter beveiligd dan landelijk epd

Onderzoek: meerderheid Nederlanders vertrouwt epd

KNMG wil geen landelijk EPD

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.