WFZ fluit 15 ziekenhuizen terug

15 ziekenhuizen hebben de overeenkomsten over de nieuwe vormen van samenwerking aangepast op aandringen van het Waarborgfonds voor de Zorg (WFZ). Het WFZ zag te grote risico’s voor de financiën en de bestuurbaarheid van de ziekenhuizen.
Herman Bellers
Herman Bellers

Vanaf 1 januari 2015 gelden in de ziekenhuiszorg integrale tarieven. Medisch specialisten en ziekenhuizen kunnen daardoor nog maar via één integraal tarief de zorg declareren bij zorgverzekeraars. Vrijgevestigd medisch specialisten die hun status van ondernemer voor de fiscus willen behouden, moeten een andere formele samenwerkingsrelatie aangaan met de ziekenhuizen. Veruit de meerderheid heeft gekozen voor het medisch specialistisch bedrijf. Slechts enkele ziekenhuizen kiezen nu al voor het participatiemodel, waarbij de dokters aandeelhouder worden.

WFZ toetst bestuurbaarheid ziekenhuizen

De nieuwe formele samenwerkingsvormen kunnen ingrijpende gevolgen hebben voor de juridische en financiële structuur van het ziekenhuis.  Daarom doet het WFZ een

2
41

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.