Wijkverpleegkundige is net boekhouder’

Wijkverpleegkundigen moeten tot op 5 minuten nauwkeurig hun activiteiten registreren. Wijkverpleegkundige Marjolein Zilverentant vertelt hoe zij creatief moeten sjoemelen om de registratie kloppend te maken.
Regeldruk
Foto: Fotolia

Minister Hugo de Jonge van VWS wil de 5-minutenregistratie in de wijkverpleging uitbannen. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. De 5-minutenregistratie is nauw verbonden met de bedrijfsvoering van thuiszorginstellingen. Wijkverpleegkundigen moeten tijd registreren, omdat zorgaanbieders anders niet kunnen declareren bij zorgverzekeraars. En wijkverpleegkundigen krijgen geen loon uitbetaald als ze hun administratie niet op orde hebben, vertelt Marjolein Zilverentant, voorzitter van de vakgroep Wijkverpleegkundigen bij V&VN.

Niet registreren is geen inkomen

‘Het aantal geleverde minuten zorg moet precies kloppen met de indicatie. Het luistert heel precies, tot op het niveau van de geleverde productie persoonlijke verzorging

0
810

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.