Wijkverpleegkundigen hebben de wind mee

Het groeiende tekort aan wijkverpleegkundigen biedt hen mogelijkheden het vak aantrekkelijker te maken. Het nieuwe kwaliteitskader wijkverpleging adresseert de organisatorische randvoorwaarden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wijkverpleegkundige
Foto: ANP/Koen Suyk

De schaarste aan wijkverpleegkundigen is een groot probleem. Zorgverzekeraars kunnen amper voldoen aan hun zorgplicht. Thuiszorgaanbieders hebben simpelweg niet voldoende wijkverpleegkundigen in dienst om te voldoen aan de stijgende zorgvraag. Als er niet snel meer verpleegkundigen kiezen voor de wijkverpleging, loopt het stelsel vast. Dan ontstaan er onacceptabel lange wachttijden.

Imago wijkverpleging

Maar de wijkverpleging heeft onder jonge hbo’ers een niet al te best imago. De werkdruk is er hoog en wijkverpleegkundigen worden in hun werk ernstig belemmerd. Het huidige systeem van verantwoorden is veel te belastend en verstikkend. Het is vooral gericht op het leveren van productie en het

0
1069

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.