Wijkverpleging maakt ranglijst van verzekeraars

Brabantse zorgaanbieders en cliëntenraden van wijkverpleging hebben een ranglijst gemaakt die inzicht biedt welke zorgverzekeraar de beste inkoopvoorwaarden stelt. CZ scoort met vier sterren het beste, VGZ met slechts twee als slechtste op de website keuzehulpwijkverpleging.nl.
Kwaliteit_Fotolia_11651335_450.jpg
Foto: Fotolia

Iedereen heeft recht op wijkverpleging, want het zit in de basisverzekering. Maar het maakt wel degelijk uit bij welke zorgverzekeraar mensen zijn verzekerd of ze ook naar de zorgaanbieder van eigen keuze kunnen. Sommige verzekeraars sturen verzekerden door naar andere zorgaanbieders als het toebedeelde budget bij hun voorkeuraanbieder op is. Bovendien verschillen de wachttijden per zorgverzekeraar.

Keuzehulpwijkverpleging.nl
Om verzekerden te helpen bij hun keuze voor zorgverzekeraars hebben acht Brabantse zorgaanbieders en hun cliëntenraden de verschillen tussen verzekeraars in kaart gebracht. Aanleiding waren de problemen afgelopen zomer, toen zorgaanbieders botsten met verzekeraars omdat het budget wijkverpleging 2016 al op was.

1
60

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.