Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Willeke Stadtman verlaat Amstelring OsiraGroep in 2011

Mark van Dorresteijn
Willeke Stadtman verlaat per 1 maart 2011 de Amstelring OsiraGroep als voorzitter van de raad van bestuur. Zij gaat met pensioen. Op dit moment wordt nog gezocht naar een opvolger.
Willeke Stadtman verlaat Amstelring OsiraGroep in 2011

Na een tienjarige loopbaan als medicus en manager werd zij bestuurder, eerst in Utrecht en later in Amsterdam. In 1994 startte zij als directeur/bestuurder van Sint Jacob. Eind 1997 volgde de fusie met Bernardus en de Willem Dreesstichting. In de jaren daarna bouwde zij als bestuursvoorzitter van Amstelring OsiraGroep aan een concern dat zich inzet voor ouderen, zorgbehoevenden en mensen met een lichamelijke handicap.

ActiZ

Stadtman was tevens jarenlang lid van het bestuur van Arcares, de brancheorganisatie van verpleeg- en verzorgingshuizen; zij legde mede de hand aan de fusie tussen Arcares en Z-org tot ActiZ.

Manifest

In 2008 was zij een van de drijvende krachten van de initiatiefgroep Waardige Zorg Nederland. Deze groep bestuurders publiceerde een manifest, waarin werd gewaarschuwd voor de sluipende ontmanteling van de zorg en werd opgeroepen tot een maatschappelijk debat over de vraag wat de zorg aan oudere en kwetsbare mensen in Nederland mag kosten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dus wel een zak geld meegehad
    € 100.000,= [bron Stafleden St Jacob Amsterdam]en ook nog in de top 50 van schrapers van de ouderenzorg met een salaris van bijna € 200.000,= gelukkig met de VUT Willeke om je kapot te schamen!! Bah misselijk makend!

  3. Ik ben het met bovenstaande oud collega eens. Veel wat in jaren door eerst religieuzen en later oudgedienden is opgebouwd is verloren gegaan. De ene reorganisatie [‘vernieuwing’] na de andere. Waarschuwen of ageren hielp niet. Vele betrokken en hoogopgeleide collegas zijn vertrokken naar elders”. . . .doodzonde !!!
    respect voor de achterblijvers [harde werkers]

  4. Zoveel medewerkers zijn al hun baan kwijt!!!!Werknemers hun brood afgepakt..!!! In onzekerheid leven terwijl je al jaren in dienst bent als
    werknemer..!!! De shit wat ze achter laat mogen anderen gaan oplossen..!!! en zelf gaat Mw met vervroegt Pensioen…!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.