Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Willem Geerlings benoemd tot lid accreditatiecommissie zorgbestuurders

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Willem Geerlings is door de accreditatiecommissie voor zorgbestuurders tot nieuw lid van de accreditatiecommissie benoemd. Geerlings volgt Marjanne Sint op, die per 1 januari 2018 aftreedt.
Willem Geerlings
Foto: NVZD

Willem Geerlings is onder andere voorzitter van de raad van toezicht van het VUmc en vicevoorzitter van de raad van commissarissen van ONVZ. Tot en met 2014 was Geerlings actief als bestuursvoorzitter van het Medisch Centrum Haaglanden en lid van de raad van bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam.

Geerlings heeft in Rotterdam geneeskunde gestudeerd, waarbij hij zich tevens in de Interne Geneeskunde specialiseerde. Als internist-nefroloog is Geerlings werkzaam geweest bij het Ziekenhuis Leyenburg in Den Haag, het Groningse Martini Ziekenhuis en het Academisch Ziekenhuis Rotterdam.

Op stoom

‘Besturen in de zorg wordt door veel mensen, ingewijd of niet, gezien als een moeilijke taak’, aldus Willem Geerlings. Hij merkt op dat bestuurders en toezichthouders lange tijd ‘vanaf de wal’ werden bekritiseerd, zonder dat zij enige beoordelende houvast kregen ter ondersteuning. ‘Het is mooi dat een accreditatiesysteem voor zorgbestuurders is ingericht. Na het voorspelbare aarzelende begin is het systeem nu op stoom en ik wil graag meewerken aan de verdere ontwikkeling en bestendiging daarvan.’

NVZD

De accreditatiecommissie voor zorgbestuurders is door de NVZD ingesteld. Deze commissie is onafhankelijk en neemt het besluit tot accreditatie van zorgbestuurders. Willem Geerlings neemt plaats naast de commissieleden Trude Maas en Thom de Graaf (voorzitter). Zij laten weten blij te zijn met de komst van Geerlings wegens zijn medische kennis en bestuurservaring.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.