Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Willem Geerlings en Herman Dijkhuizen in toezicht VUmc

De raad van toezicht (RvT) van de Stichting VU-VUmc wordt met ingang van 1 maart 2013 uitgebreid met twee nieuwe leden, Willem Geerlings en Herman Dijkhuizen.
Willem Geerlings en Herman Dijkhuizen in toezicht VUmc

Willem Geerlings is voorzitter van de raad van bestuur van het Medisch Centrum Haaglanden. In het verleden was hij lid van de raad van bestuur van het Erasmus medisch centrum. Geerlings is nauw betrokken bij de grote veranderingen waarvoor de medische centra in Nederland staan. De RvT verwacht dat hij vanuit zijn lange ervaring een belangrijke rol kan spelen voor VUmc. Hij wil zich in het bijzonder inzetten om vanuit de toezichthoudende rol bij te dragen aan de strategische samenwerking tussen VU medisch centrum en het Academisch Medisch Centrum.

Herman Dijkhuizen
Herman Dijkhuizen was van 2006 tot 2012 lid en voorzitter van de raad van bestuur bij KPMG. Zijn kennis en ervaring op financieel gebied is relevant voor de afwegingen rond complexe investeringsbeslissingen die VU en VUmc komende tijd verwachten te nemen. Herman Dijkhuizen heeft veel ervaring in bestuurlijke en toezichthoudende functies en een brede kennis van en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Herman Dijkhuizen wordt voorzitter van de Audit- en Huisvestingscommissie van de RvT.

Cees Veerman
Met inbegrip van de twee zittende leden, Cees Veerman (voorzitter) en Jacqueline Rijsdijk, telt de raad van toezicht nu vier leden. Voor drie leden wordt nog geworven. De werving is afgelopen zaterdag gestart met advertenties in enkele landelijke dagbladen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.