Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Willem Geerlings tijdelijk bestuurder ADRZ

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Geerlings is gisteren begonnen. Hij is aangesteld voor een half jaar.
Willem Geerlings tijdelijk bestuurder ADRZ

Geerlings (1950) ondersteunt waarnemend bestuursvoorzitter Claudia Brandenburg en de medische staf van het ziekenhuis. Hij zal mede uitvoering geven aan de toekomstplannen van het ADRZ en helpen om het ziekenhuis financieel weer gezond te krijgen. Daarnaast wordt bekeken hoe hoe de rol van de medische staf in de besturing van het ADRZ kan worden versterkt.

Medisch Centrum Haaglanden

Geerlings was onder meer voorzitter van de raad van bestuur van het Medisch Centrum Haaglanden en lid van de raad van bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam. Hij is van huis uit internist-nefroloog en werkte als zodanig onder meer in het Ziekenhuis Leyenburg in Den Haag en in het UMCG. Geerlings studeerde Geneeskunde in Rotterdam, waar hij zich ook specialiseerde in de Interne Geneeskunde.

Omdat zijn benoeming tijdelijk is, bereidt de raad van toezicht intussen de werving en selectie van een tweede lid van de Raad van Bestuur voor.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.