Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wim Pieters blijft als adviseur bij Sherpa

Wim Pieters van gehandicaptenzorgorganisatie Sherpa blijft tot 31 juli 2013 verbonden aan Sherpa als adviseur van de raad van bestuur. Per augustus 2010 heeft Pieters afscheid genomen als statutair bestuurder.
Wim Pieters blijft als adviseur bij Sherpa

Voormalig bestuursvoorzitter Pieters was sinds begin oktober vorig jaar afwezig wegens ziekte. Zijn taken worden waargenomen door Henk Jeukens. De afwezigheid van Pieters kwam na een periode waarin een fusie met gehandicaptenzorginstelling Amerpoort werd afgeblazen, vroegere directeuren werden ontslagen en de nieuwbouw op het terrein van Sherpa werd uitgesteld. Tevens speelde het afgelopen jaar een conflict tussen de raad van toezicht enerzijds en de verschillende medezeggenschapsraden anderzijds.

Vertegenwoordigersraad

Een woordvoerder van de Centrale Vertegenwoordigersraad verklaard tevreden te zijn met de huidige gang van zaken. “De nieuwe raad van toezicht en het nieuwe bestuur krijgen van ons alle vertrouwen.”

Advies

Pieters zal het bestuur adviseren over de kwaliteit van zorg- en dienstverlening van het primaire proces. Daarnaast zal hij zich bezighouden met nieuwbouwproject Parkwijk, ontvlechting van de Zorgcoöperatie Nederland en backoffice werkzaamheden van de raad van bestuur, zoals contact met de medezeggenschapsraden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Henk Jeukens vervangt bestuursvoorzitter bij Sherpa

Rechter schorst voorzitter raad van toezicht Sherpa

Fusie Amerpoort en Sherpa van de baan

Uitstel fusie Amerpoort en Sherpa

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.