Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wim Stalman stopt als bestuurder VU medisch centrum

De raad van toezicht van Stichting VU-VUmc maakt vandaag bekend dat prof. dr. Wim Stalman (1951), decaan en vicevoorzitter van de raad van bestuur van VU medisch centrum, per 1 maart 2015 zijn bestuurlijke loopbaan zal afsluiten en met emeritaat zal gaan.
Wim Stalman stopt als bestuurder VU medisch centrum
Foto: VUmc

Zijn emeritaat valt samen met het afronden van een zittingsperiode van acht jaar als lid van de raad van bestuur én met de huidige stabiele bestuurlijke situatie bij VUmc.

Integraal

Bij VUmc is onder leiding van Wim Stalman een integrale benadering van onderwijs en onderzoek tot stand gebracht. Mede daarom heeft VUmc een uitstekende wetenschappelijke positie als best scorend academisch medisch centrum in Nederland en vijftiende in Europa. Nu de ontwikkeling van VUmc een nieuwe fase is ingegaan, heeft de raad van toezicht, in overleg met Wim Stalman, besloten te komen tot de beëindiging van zijn lidmaatschap van de raad van bestuur.

Crisis

In een reactie zegt Wim Kuijken, voorzitter van de raad van toezicht: ‘De raad van toezicht is Wim Stalman zeer erkentelijk voor de verantwoordelijkheid, die hij in 2012 heeft genomen voor de bestuurlijke continuïteit van VUmc, toen de organisatie in een crisis verkeerde.’

Functie

Terugkijkend op de afgelopen acht jaar als decaan en bestuurder, zegt Wim Stalman in een reactie: ‘Ik ben er sterk van overtuigd dat een collectief geloof in onze kracht én in onze visie op wetenschap, onderwijs en patiëntenzorg VUmc door de moeilijke periode heeft geloodst. Voor mij was en is die gezamenlijkheid van doorslaggevende betekenis.’ De raad van toezicht zal de functie van decaan, tevens lid van de raad van bestuur van VUmc, op korte termijn gaan invullen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.