Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Winter en Leerink in Raad voor Volksgezondheid en Samenleving

Drie nieuwe raadsleden treden vandaag toe tot de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RV&S). Het gaat om Greet Prins, Daan Dohmen en Bas Leerink. Later zullen ook Loek Winter en Liesbeth Noordegraaf-Eelsen toetreden.
Winter en Leerink in Raad voor Volksgezondheid en Samenleving

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving bestaat sinds 1 januari 2015 en is ontstaan doordat de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) en de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) zijn samengevoegd. Vanaf dit moment wordt er gebouwd aan de nieuwe organisatie onder leiding van Pauline Meurs.

Nieuwe leden

Nieuw lid Greet Prins is bestuursvoorzitter Philadelphia Zorg. Daan Dohmen is CEO van FocusCura Groep en Bas Leerink is bestuursvoorzitter Medisch Spectrum Twente. De twee nieuwe raadsleden die per 1 januari 2016 aantreden zijn Loek Winter, directeur Slotervaart Ziekenhuis en Liesbeth Noordegraaf-Eelsen hoofd afdeling humanities van Eramus Universiteit Rotterdam.

Oude leden

De bestaande leden die vanuit de oude raden de overstap naar de RV&S hebben gemaakt zijn Anke van Blerck, Paul Frissen, Erik Gerritsen, Jan Kremer, José Manshanden en Dick Willems. Vanaf januari wordt de sollicitatieprocedure voor nog twee raadsleden opgestart. Theo Hooghiemstra zal de RV&S aansturen als algemeen secretaris/directeur.

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.