Wirwar ict-systemen zorgt voor declaratiefouten

De declaratieproblemen in het St. Antonius ziekenhuis zijn mede ontstaan door de systemen die allemaal met elkaar samenhangen en allemaal met elkaar gekoppeld moeten worden. Dat zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wirwar ict-systemen zorgt voor declaratiefouten
Foto: ANP - Remko de Waal

‘Binnen de systemen moeten bijvoorbeeld continu aanpassingen gedaan worden om de laatste wet- en regelgeving op de juiste wijze te implementeren. De processen worden door meerdere systemen ondersteund waardoor de noodzakelijke procesintegratie en gegevensuitwisseling niet altijd aan de hoogste eisen kunnen voldoen.’ Ook niet alle problemen kunnen opgelost worden door een goed ict-systeem, voegt de woordvoerder daaraan toe. ‘Het St. Antonius verleent innovatieve zorg, zoals percutane mitralisklep clipping. Daarvoor zijn nog geen declaratieregels beschikbaar. Dit is een situatie die door geen enkel ict-systeem opgelost kan worden.’

Computersysteem

In het ziekenhuis word gewerkt met twee verschillende systemen. Enerzijds het Intrazis/EPD. Een

3
38

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Jaap zou gelijk hebben als alle ziekenhuizen ditzelfde probleem zouden hebben. Dat is niet het geval. DBC/DOT is een gedrocht, maar de gevolgen zijn met goede interne processen en een adequate ICT ondersteuning goed te ondervangen. Dat is de interne uitdaging.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.